Известие

Collapse
No announcement yet.

Темпомат / Автопилот / Круз контрол

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Ето едно предложение от мен,как да се реализира схемата при обикновена машинка на педала на спирачката.Добавяме едно реле и избягваме сманата на машинката.Колкото до резисторите,от консултациите,които направих ми предложиха да сложа и трите по 1килоом,а диодът да е 5мм зелен,дифузен.
    Attached Files
    Last edited by myato; d.m.y г., 22:01. Основание: корекция в схемата
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

• А успя ли да го подкараш напълно ?
      Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
      ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

• Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
        Мерси много за имформацията.За съжаление и мойта работа е такава,че няма делници,няма празници.Ще мога да си седна малко на трите букви чак средата на декември за около седмица.Ако все пак ми остане някой свободен ден,ще запрятам ръкави.Вече съм се снабдил с повечето необходими неща.
        Успех със задействането на круиза!
        Kолега на 156 цата от подписа ли ще монтираш круиз?

Понеже питах по назад в темата ,ама никой не отговара как стоят нещата с по старите компютри и то на 156.
        sigpic Alfasud/156 1.8ex
        156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

• Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщение
          А успя ли да го подкараш напълно ?
          Тия дни трябва да ми дайде кабела от e-bay,че да мога да си я закачам,когато ми трябва,а и от понеделник ще съм отпуска една седмица и се надявам да имам време да я накача.

Първоначално публикувано от Galeano Покажи съобщение
          Kолега на 156 цата от подписа ли ще монтираш круиз?

Понеже питах по назад в темата ,ама никой не отговара как стоят нещата с по старите компютри и то на 156.
          Да,на нея.Колегата niento вече подкара круиза на това ECU,но му се появи проблем с намирането на машинката за спирачката с двата контакта.За това в предния пост направих една примерна схемичка,как може да стане и с оригиналната.

Comment

Тия дни трябва да ми дайде кабела от e-bay,че да мога да си я закачам,когато ми трябва,а и от понеделник ще съм отпуска една седмица и се надявам да имам време да я накача.

Да,на нея.Колегата niento вече подкара круиза на това ECU,но му се появи проблем с намирането на машинката за спирачката с двата контакта.За това в предния пост направих една примерна схемичка,как може да стане и с оригиналната.
            Колеги значи машинката на педала при темпомата с колко пина трябва да е моеята е с 3 ил и 4
            имам ръчка от 147 и искам да го подкарам на 156 фейслифт окабеляване няма някой може ли да съдейства

Alfa Romeo 156 -facelift-1.9jtd CF3-115-2004; Renault Megane CC -1.6-16V -2006; Toyota Avensis SW2,2 D-Cat-2010; Renault Scenic RX4 2.0-16V-2002; Renault 19-1.8 Rt-1993; BMW-335Xi-M-Packet-2007

Comment

• Първоначално публикувано от PSAVOV Покажи съобщение
              Колеги значи машинката на педала при темпомата с колко пина трябва да е моеята е с 3 ил и 4
              имам ръчка от 147 и искам да го подкарам на 156 фейслифт окабеляване няма някой може ли да съдейства
              Машинката за спирачката при круиза е с 4 крачета,но и да е с 2,не е проблем.И при мен няма окабеляване и ще мотам жици.Вече съм ги приготвил,както и букси,бутони,диоди и кабел за диагностика и софтуер.Чакам да се стопли,че да мога да работя вън.Пробвах се в гаража,но е тясно и трябва да вися като прилеп.
              Провери,дали на дисплея нямаш индикация за круиза.Ако имаш,ще си спестиш малко от работата.
              Схемите ги има в темата.
              Ако не можеш да ги разбереш,или ти трябва нещо,пиши на ЛС.Имам вече схеми за всички ЕКУ-та.Твоето трябва да е EDC 15C7.
              При наличие на оргиналното лостче ще си улеснен с инсталирането.
              Успех!

Comment

• брей да можеше да се сложи и на алфа 146 такава газарийка щеше да е супер

Comment

• Първоначално публикувано от Galeano Покажи съобщение
                  Някой има ли идея дали при 156JTD 136hp ще сработи? Силно се интересувам.
                  В английския форум пишат ,че колата трбва да е след 2002г, говори се за CF3.
                  Колега и да нее след 2002 година стига да е с потенциометър на газта може да се подкар, най-верочтно ще трябва да ти се качи софтуера на компютъра и това може да направи ако не се лъжа Бобо от ежтреем сервивиз

Alfa Romeo 156 -facelift-1.9jtd CF3-115-2004; Renault Megane CC -1.6-16V -2006; Toyota Avensis SW2,2 D-Cat-2010; Renault Scenic RX4 2.0-16V-2002; Renault 19-1.8 Rt-1993; BMW-335Xi-M-Packet-2007

Comment

• Първоначално публикувано от lokara Покажи съобщение
                    брей да можеше да се сложи и на алфа 146 такава газарийка щеше да е супер
                    На JTD-то не би трябвало да е проблем.Ако ми припадне някоя 145 или 146,да видя какво ще рапортува ECU-то,ще мога да съм сигурен,но не би трябвало да е по-различно от при 156 105hp.

Първоначално публикувано от PSAVOV Покажи съобщение
                    Колега и да нее след 2002 година стига да е с потенциометър на газта може да се подкар, най-верочтно ще трябва да ти се качи софтуера на компютъра и това може да направи ако не се лъжа Бобо от ежтреем сервивиз
                    Не е нужно да се качва нищо,сафтуерът си е наличен.Трябва само реализация на веригите за управление.

Comment

На JTD-то не би трябвало да е проблем.Ако ми припадне някоя 145 или 146,да видя какво ще рапортува ECU-то,ще мога да съм сигурен,но не би трябвало да е по-различно от при 156 105hp.

Не е нужно да се качва нищо,сафтуерът си е наличен.Трябва само реализация на веригите за управление.
                      ем значи тогава няма проблем

Comment

• Колеги става два три месеца круйза ми прави номера В повечето случаи при опит да го пусна не се получава Круйза е добавен и пускаха някакъв допълнителен кабел Но при палене на колата лампата му винаги светва Дали допълнителният кабел не е добре сложен в смисъл да губи контакт или другаде да търся проблем примерно в ръчката
                        ALFA ROMEO 166 2.4JTD 100kW

Comment

• Ами някъде там е проблема ти сам си се досетил...,но огледаи и стоп машинките на двата педала долу!!!
                          5 Ланчии зад гърба си!
                          И една Alfa 166 със смесени чуства засега!

Comment

• Забравих да добавя че и тях ги огледах Чува се цикането на машинките при включване и изключване Само да не правят номера да цикат пък да не изключват и то най вече при съединителя защото при спирачката ще забележа светещите стопове Благодаря все пак за отзива

Comment

• Първоначално публикувано от schoko Покажи съобщение
                              Колеги става два три месеца круйза ми прави номера В повечето случаи при опит да го пусна не се получава Круйза е добавен и пускаха някакъв допълнителен кабел Но при палене на колата лампата му винаги светва Дали допълнителният кабел не е добре сложен в смисъл да губи контакт или другаде да търся проблем примерно в ръчката
                              Първоначално публикувано от schoko Покажи съобщение
                              Забравих да добавя че и тях ги огледах Чува се цикането на машинките при включване и изключване Само да не правят номера да цикат пък да не изключват и то най вече при съединителя защото при спирачката ще забележа светещите стопове Благодаря все пак за отзива
                              Закачи я на диагностика и виж какво става.Ако са машинките на педалите,ще ги отчете.Да не би да ти е включен круиза постоянно и при палене да задържаш спирачката или съединителя.Индикацията му само при чекването ли светва и после да изгасва или свети постоянно?

Comment

• Светва само при чека и угасва Но наистина задържам педала на спирачката като паля защото зимата избягвам да дърпам ръчната заради опасност от замръзване А това го прави откакто застудя И не го изключвам никога но това не мисля че е проблем защото и лятото не съм го спирал Дали наистина натиснатата спирачка при палене е причината Все пак утре веднага ще пробвам Благодаря за отзива

Comment

Working...
                                X