Ето едно предложение от мен,как да се реализира схемата при обикновена машинка на педала на спирачката.Добавяме едно реле и избягваме сманата на машинката.Колкото до резисторите,от консултациите,които направих ми предложиха да сложа и трите по 1килоом,а диодът да е 5мм зелен,дифузен.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Темпомат / Автопилот / Круз контрол
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от myato Покажи съобщениеМерси много за имформацията.За съжаление и мойта работа е такава,че няма делници,няма празници.Ще мога да си седна малко на трите букви чак средата на декември за около седмица.Ако все пак ми остане някой свободен ден,ще запрятам ръкави.Вече съм се снабдил с повечето необходими неща.
Успех със задействането на круиза!
Понеже питах по назад в темата ,ама никой не отговара как стоят нещата с по старите компютри и то на 156.sigpic Alfasud/156 1.8ex
156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6
Comment
-
Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщениеА успя ли да го подкараш напълно ?
Първоначално публикувано от Galeano Покажи съобщениеKолега на 156 цата от подписа ли ще монтираш круиз?
Понеже питах по назад в темата ,ама никой не отговара как стоят нещата с по старите компютри и то на 156.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от myato Покажи съобщениеТия дни трябва да ми дайде кабела от e-bay,че да мога да си я закачам,когато ми трябва,а и от понеделник ще съм отпуска една седмица и се надявам да имам време да я накача.
Да,на нея.Колегата niento вече подкара круиза на това ECU,но му се появи проблем с намирането на машинката за спирачката с двата контакта.За това в предния пост направих една примерна схемичка,как може да стане и с оригиналната.
имам ръчка от 147 и искам да го подкарам на 156 фейслифт окабеляване няма някой може ли да съдейства
Alfa Romeo 156 -facelift-1.9jtd CF3-115-2004; Renault Megane CC -1.6-16V -2006; Toyota Avensis SW2,2 D-Cat-2010; Renault Scenic RX4 2.0-16V-2002; Renault 19-1.8 Rt-1993; BMW-335Xi-M-Packet-2007
Comment
-
Първоначално публикувано от PSAVOV Покажи съобщениеКолеги значи машинката на педала при темпомата с колко пина трябва да е моеята е с 3 ил и 4
имам ръчка от 147 и искам да го подкарам на 156 фейслифт окабеляване няма някой може ли да съдейства
Провери,дали на дисплея нямаш индикация за круиза.Ако имаш,ще си спестиш малко от работата.
Схемите ги има в темата.
Ако не можеш да ги разбереш,или ти трябва нещо,пиши на ЛС.Имам вече схеми за всички ЕКУ-та.Твоето трябва да е EDC 15C7.
При наличие на оргиналното лостче ще си улеснен с инсталирането.
Успех!Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от Galeano Покажи съобщениеНякой има ли идея дали при 156JTD 136hp ще сработи? Силно се интересувам.
В английския форум пишат ,че колата трбва да е след 2002г, говори се за CF3.
Alfa Romeo 156 -facelift-1.9jtd CF3-115-2004; Renault Megane CC -1.6-16V -2006; Toyota Avensis SW2,2 D-Cat-2010; Renault Scenic RX4 2.0-16V-2002; Renault 19-1.8 Rt-1993; BMW-335Xi-M-Packet-2007
Comment
-
Първоначално публикувано от lokara Покажи съобщениебрей да можеше да се сложи и на алфа 146 такава газарийка щеше да е супер
Първоначално публикувано от PSAVOV Покажи съобщениеКолега и да нее след 2002 година стига да е с потенциометър на газта може да се подкар, най-верочтно ще трябва да ти се качи софтуера на компютъра и това може да направи ако не се лъжа Бобо от ежтреем сервивизAlfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от myato Покажи съобщениеНа JTD-то не би трябвало да е проблем.Ако ми припадне някоя 145 или 146,да видя какво ще рапортува ECU-то,ще мога да съм сигурен,но не би трябвало да е по-различно от при 156 105hp.
Не е нужно да се качва нищо,сафтуерът си е наличен.Трябва само реализация на веригите за управление.
Comment
-
Колеги става два три месеца круйза ми прави номера В повечето случаи при опит да го пусна не се получава Круйза е добавен и пускаха някакъв допълнителен кабел Но при палене на колата лампата му винаги светва Дали допълнителният кабел не е добре сложен в смисъл да губи контакт или другаде да търся проблем примерно в ръчкатаALFA ROMEO 166 2.4JTD 100kW
Comment
-
Забравих да добавя че и тях ги огледах Чува се цикането на машинките при включване и изключване Само да не правят номера да цикат пък да не изключват и то най вече при съединителя защото при спирачката ще забележа светещите стопове Благодаря все пак за отзиваALFA ROMEO 166 2.4JTD 100kW
Comment
-
Първоначално публикувано от schoko Покажи съобщениеКолеги става два три месеца круйза ми прави номера В повечето случаи при опит да го пусна не се получава Круйза е добавен и пускаха някакъв допълнителен кабел Но при палене на колата лампата му винаги светва Дали допълнителният кабел не е добре сложен в смисъл да губи контакт или другаде да търся проблем примерно в ръчкатаПървоначално публикувано от schoko Покажи съобщениеЗабравих да добавя че и тях ги огледах Чува се цикането на машинките при включване и изключване Само да не правят номера да цикат пък да не изключват и то най вече при съединителя защото при спирачката ще забележа светещите стопове Благодаря все пак за отзиваAlfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Светва само при чека и угасва Но наистина задържам педала на спирачката като паля защото зимата избягвам да дърпам ръчната заради опасност от замръзване А това го прави откакто застудя И не го изключвам никога но това не мисля че е проблем защото и лятото не съм го спирал Дали наистина натиснатата спирачка при палене е причината Все пак утре веднага ще пробвам Благодаря за отзиваALFA ROMEO 166 2.4JTD 100kW
Comment
Comment